Boktipstisdag v.15

Boktipstisdag! Den underbara dagen i veckan då jag tipsar om böcker jag läst för att lyfta mina författarkollegor världen över.

Idag vill jag tipsa om:
"Prästgårdens hemlighet" av Tobias Söderlund.


En skräckbok för barn 9-12år som även får vuxna att låta lampan vara tänd. Eller ja, det beror kanske på om man är lika harig som jag eller inte. För jag såg i alla fall till att läsa den dagtid för att klara av spökfötter och hårtestar.

Prästgårdens hemlighet har en jättesnygg sidestory som jag inte förväntade mig skulle finnas, det är verkligen ett plus i kanten. Jag gillar också hur Tobias lyckas skriva om dagens barn på ett övertygande sätt.

Det kommer såklart att dröja innan jag läser den här bokserien för mina barn, som är fyra och sex år, men sen ser jag fram emot att låta dem kliva in i mysterierna och kanske hinna klura ut hur det ska sluta innan boken avslöjar det...

Del två i Tobias serie om spökkameran släpps imorgon onsdagen den 8/4 och han firar med digital releasefest på sin instagram kl.19-20! Hipp hipp hurra för Tobias och Spökkameran!

"Ett hemsökt hus, ett spöke och en kamera som lever sitt eget liv ...

Den ensliga prästgården i Borgvattnet sägs vara ett av världens mest hemsökta hus. Tolvåriga Vanessa tror inte på historierna om vad som finns där inne, men eftersom hon vill filma något läskigt till sin Youtube-kanal bestämmer hon sig för att dra dit med vännerna Abbe och Martin.

Besöket blir otäckare än hon väntat sig. De flyr det gamla huset och väl hemma upptäcker Vanessa att hon faktiskt har fångat ett spöke på film!

Dessutom börjar konstiga saker hända på nätterna. Kameran slås på av sig själv. Vanessas pappa beter sig ytterst märkligt. Och vem är det som har grävt en grop på gården och lagt ner en av Vanessas gamla dockor?

Vanessa inser att något måste göras för att bli av med spöket som följt med henne hem från prästgården.

Prästgårdens hemlighet är den första delen i serien Spökkameran."


Har du läst boken? Vad tyckte du?

Boktipstisdag startade på min Instagram @kriminaline, gå dit för att kolla in tidigare boktips!

Hoppas att du har en bra och kreativ vecka!
Aline

Kommentarer

Populära inlägg